Entreprenörskap och design

Entreprenörskap och design går hand i hand

Jag fann mig själv ofta titta ut genom fönstret, spröda löv som varje vår fick liv och som frodades och slog ut.
Det gröna gräset mitt i högsommaren där hästarna betade.
En värld av färg som kom in när hösten knackade på dörren, vind som virvlade i håret.
Iskalla fötter och det välbefinnande när man kura ihop sig framför en mysig brasa med varm choklad i midvinternatten.

Byggstenar till entreprenörskap och design

Ett kreativt barn, som håller en penna i handen. Jag skulle göra mig ett namn som konstnär, berättade de för mig i skolan. Lärarna log när jag gjorde illustrationer av elefanter, hästar, hus, strukturer och människor som fyllde mina ritpapper. Jag köpte till och med böcker för självstudier i kroppens anatomi, typografiska tekniker, kalligrafi, kroppsspråk, djurens beteende, ritteknik och design.

Att ta initiativ, ställa frågor och vara driven för att utmärka sig i sitt valda ämnet är kännetecknande för äkta entreprenörskap och design.

Den digitala medievärlden, entreprenörskap och design

Jag visste tidigt att jag behövde ett kreativt jobb med frihet att utforska och form och design, så jag lagt till extra lektioner om möjligt i typografi, illustration, design, multimedia, filosofi och datorlektioner.

Men det var inte förrän senare insåg jag att jag ville köra mitt eget företag och bli företagare.

Språk var aldrig mitt bästa ämne i skolan, men jag kunde däremot skriva fängslande berättelser, men grammatiken var aldrig riktigt där. Men genom datorerna som hade stavningskontroll och grammatik korrigering öppnade en ny värld och jag kunde dra nytta från de tidiga html lektioner m.m. Jag såg det tidigt och jag visste tydligt redan då vad jag ville göra med mitt liv. Strategin var att utveckla kompetensen inom design, media, digital illustration och fotografi och mycket mer.

Nästa steg var att höja betyg i engelska för att nå mitt nästa mål, HyperIsland i Karlskrona, där jag studerade Design and Technology vilket även integrerades med projektledning, företag- och marknadsföringsstrategi. För att dessutom ytterligare förbättra min engelska valde jag att arbeta i England, London och det var här jag träffade Kevin när jag arbetade för Yahoo! Europe som grafisk designer.

Tanken på att köra mitt eget företag tog form, ordet entreprenörskap kom in i mitt ordförråd.

Starta och driva mitt eget företag blev en del av mitt mål och vision, någonstans på vägen jag var tvungen att bli företagare och entreprenör.

Men jag tror inte på det här stadiet att jag visste vad eller på annat sätt hur jag skulle starta igång. Jag registrerade dock första verksamheten i mitt namn när jag var 21 år som grafisk designer. Det var en hård inlärningskurva och mitt första försök misslyckades, men jag gav inte upp.

Serviceinriktad och kundrelationer

Samtidigt funderar på vad jag ville göra nu började jag arbeta i kaféer, där insåg jag till min glädje och förvåning att jag var superbra på att skapa kundrelationer och när jag var på skift så var dricksskålen alltid full.

Jag ville alltid ge bästa möjliga service till mina kunder. Att gå den extra milen och förbättra tjänsten med en wow-känsla oavsett vilket området som jag arbetade med, men den gnagande känslan var fortfarande där, jag ville vara företagare och entreprenör oavsett hur jag än gjorde.

Jag startade ett svensk inspirerat oberoende kafé när jag var 24 vid London Waterloo, Småland Coffee, den här gången hade jag mer erfarenhet, uthållighet och hade dessutom en komplett strategi-och marknadsföringsplan. Det var hårt arbete att vara chef för ett företag, branta inlärningskurvor med skyhögar arbetstimmar i början för att få allt att fungera, men jag var envis, ambitiös och jag visste vad jag ville. Jag gjorde alla aspekter av verksamheten, men lade ut bokslut och sista bokföring.

Verksamheten blev en succé, jag där kunna kliva ut ur verksamheten och endast hantera det efter några år och senare jag anställd chef och personal. För att bevisa konceptet till både mig själv och andra, jag var till och med kunna sälja kafé som en pågående verksamhet 6 år senare.

Riktlinjer och Motto

Jag utvecklade mina egna motton när jag drev kaféet, så om jag blev rädd för att göra något eller jag var tvungen att göra något som jag inte tycker om så satte jag mig ner för att formulerat mina egna riktlinjer och motto i detta citat: “Om du inte frågar, du får inte “. Med detta tänkesätt och filosofin att det värsta scenariot som kunde hända var att jag skulle få ett nej, och jag har överlevt många nejsägare.

För att överbrygga och hantera personal, medarbetare, leverantörer och i stort sett allt annat jag formulerade detta citat: “Om jag inte vet om det, jag kan inte göra något åt ​​det!”

Jag tror starkt på att dessa två citat som har hjälpt mig att övervinna de största bergen och har gjort att jag kunnat ta andra vägar för att nå mina mål, snarare än att ge upp.

Jag lärde mig att projektleda mig själv och verksamheten, skapa begrepp och ge mig värdefull erfarenhet för det framtida arbeten.
Jag var verkligen en entreprenör med ett framgångsrikt företag att luta sig mot för min portfölj och hade uppnått vad jag föresatt sig att göra.

Entreprenörskap & design, Kevii, Småland Coffee, grafisk form, graphic design, marketing and Company strategy, marknadsföring och företagsstrategi, London, England, Småland Sverige, Coffeeshop, Café, arbetsgivare, anställd, projekt, projektledare, project, project management, graphic illustrator, illustratör, fotografering, photography

Entreprenörskap och design, med motto: “Frågar man inte så får man inte”, “Vet jag inte om det kan jag inte göra något åt det”